Tridsaťdvojka

Ak by si navštívil niektorý náš zápas a chcel by si ma nájsť medzi hráčmi na ihrisku, mal by si to ľahké. Na chrbte mám číslo 32 a štvorpísmenkový nápis Davo – ako Kuco. Hoci číslo 32 na súpiskách mužstiev nie je príliš časté, aspoň nie tak ako napríklad číslo 10 (Pelé, Maradona, Messi, Mbappé a mnohí ďalší), na svojich dresoch ho nosili viacerí známi futbalisti.

Určite najznámejší z nich bol Angličan David Beckham, ktorý s ním hrával v AC Miláno počas hosťovania na konci roka 2008 a potom opäť aj v roku 2009 počas prestávky americkej MLS. Ďalší Angličan Wayne Rooney mal na drese číslo 32 počas svojho pôsobenia v klube Derby County v roku 2020. A do tretice Angličan vo farbách Arsenalu Londýn Theo Walcott nastúpil s číslom 32 v Premier League už ako 16-ročný. Zahral si aj v Lige majstrov a bol súčasťou reprezentácie Albiónu na MS vo futbale v roku 2006 v Nemecku. Na britských ostrovoch v drese FC Liverpool hráva s číslom 32 aj bývalý kamerunský reprezentant Joël André Matip Job, taktiež účastník MS vo futbale v roku 2014 v Brazílii.

U našich západných susedov nosí číslo 32 na drese obranca Vít Beneš v klube Sigma Olomouc. Po našich trávnikoch sa s týmto číslom pohyboval bosniansky profesionálny futbalista Zinedin Mustedanagić v tíme FC Ružomberok v sezóne 2018 – 20219. Takže mám sa kým inšpirovať – všimni si aj zhodu krstného mena s Beckhamom.

Páčil sa ti tento príspevok?

Kliknutím na smajlíka ho ohodnotíš.

Priemerné hodnotenie: 5 / 5. Počet hlasov: 2

Zatiaľ žiadne hlasy! Buď prvý, kto ohodnotí tento príspevok.

3 thoughts on “Tridsaťdvojka

  1. ja píše:

    Nech žije tridsaťdvojka a dáva veľa gólov.

    1. Davo píše:

      Súhlasím aj ja a určite súhlasia všetci!

  2. Fanúšička píše:

    Neboj, aj ty raz dáš 32 gólov a určite aj viac!!!!!!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Po škole

Previous article

Môj futbalový život
Rôzne

Next article

PEPYM 2024